Hruškové Rabotes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškové Rabotes
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29571 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
20 g | Cukr krupice |
4 ks | Hrušky |
190 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
40 ml | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 261,6mg |
Draslík | 235,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 451,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrušky, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškové Rabotes postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, 150 g másla, soli a cukru vytvoříme směs, do které vmícháme máslo, žloutky a 40 ml vody. |
2 | Dobře prohněteme, vypracujeme z těsta kouli a necháme hodinu v chladu odležet. |
3 | Hrušky oloupeme, vykrajovátkem vyjmeme jadřince. Pokapeme citronovou šťávou. |
4 | Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrojíme 4 stejně velké čtverce. |
5 | Hrušky zabalíme do těsta a dáme na máslem vymazaný plech. Pečeme při 200 °C 60 minut. |
6 | Podáváme se zakysanou smetanou. |