Calvadosová smažená jablka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Calvadosová smažená jablka
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 140 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29572 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
100 ml | Calvados |
20 g | Cukr moučkový |
600 g | Jablka |
350 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1000 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 233,6mg |
Draslík | 218,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 292,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Calvadosová smažená jablka postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrajovátkem vykrojíme jadřince, pokrájíme na 5 mm silné plátky. |
2 | Jablka naskládáme do misky, zalijeme calvadosem, necháme macerovat 2 hodiny. |
3 | Mouku smícháme se žloutky, moučkovým cukrem a špetkou soli. |
4 | Přimícháme olej, mléko a sníh ze 3 bílků. |
5 | Plátky jablek postupně namáčíme v těstě. |
6 | Ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme. |