Vinné listy plněné kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinné listy plněné kuřecím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 29575 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
50 g | Cibule |
5 ml | Citronová šťáva |
400 g | Kuřecí prsa |
25 g | Máslo čerstvé |
3 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
15 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
80 g | Vinné listy |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 371,7mg |
Draslík | 513,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vinné listy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinné listy plněné kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, vinné listy krátce spaříme v horké vodě. Sýr nastrouháme. |
2 | Do mísy vložíme dušenou rýži, sýr, kuřecí maso, máslo, cibuli, ochutíme solí, pepřem a paprikou. Dobře promícháme. Tuto směs rovnoměrně rozdělíme na listy, zavineme, vyskládáme do pekáčku, podlijeme vývarem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. |
3 | Hotové závitky rozdělíme na talíře, vývar z pekáčku necháme vyvařit ze dvou třetin, přimícháme žloutky, zakápneme citronovou šťávou a touto omáčkou přelijeme závitky na talířích. |