Třešňová clafoutis - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňová clafoutis
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29576 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
300 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
450 g | Třešně |
1 ks | Vanilkový lusk |
4 ks | Vejce slepičí |
120 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 179,0mg |
Draslík | 190,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sherry brandy, Třešně, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňová clafoutis postup přípravy receptu:
1 | Třešně omyjeme a vypeckujeme. Přendáme do mísy a zalijeme sherry. |
2 | Mléko dáme ohřát s rozkrojeným vanilkovým luskem. Do horkého mléka přimícháme zakysanou smetanu. |
3 | Vejce smícháme s moučkovým cukrem, moukou a solí. Postupně zamícháme teplé mléko se smetanou. |
4 | Formu na pečení vytřeme máslem, nalijeme do ní třešně se sherry a zalijeme těstem. Pečeme při 200 °C 25 minut. |