Bublanina ze sušených švestek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bublanina ze sušených švestek
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29577 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
50 ml | Čaj černý |
90 g | Cukr moučkový |
50 ml | Koňak Armaňak |
30 g | Máslo čerstvé |
450 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g | Švestky sušené |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 177,1mg |
Draslík | 543,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Švestky sušené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj černý, Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bublanina ze sušených švestek postup přípravy receptu:
1 | Švestky zalijeme čajem a armaňakem a necháme hodinu macerovat. |
2 | Mouku smícháme s 50 g cukru a vejci, přilijeme 150 ml vlažného mléka. Dobře promícháme a dolijeme zbytek mléka. |
3 | Poté vmícháme švestky a s nálevem. |
4 | Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem a nalijeme do ní těsto.Pečeme 60 minut při 200 °C. |
5 | Podáváme vlažné. |