Jednoduchý recept

Okra na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 29593
Kategorie: Zelenina

Ingredience

20 ml Bešamel
25 g Máslo čerstvé
400 g Okra - Ibišek jedlý
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
10 g Sůl
1 špetka Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 621kJ
3% Sacharidy 9 g
16% Tuky 12 g
50% Sodík 995 mg
6% Bílkoviny 3 g

Okra na smetaně postup přípravy receptu:

1

Oba konce okry odřízneme, zbytek nakrájíme na kostičky a povaříme v osolené vodě 15 minut. Scedíme, necháme okapat.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kostičky okry, osmahneme, podlijeme smetanou, přidáme špetku tymiánu, lžíci bešamelu a povaříme pár minut do zhoustnutí.

3

Podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept