Ananasovo-vepřový špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 69 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ananasovo-vepřový špíz
Ananasovo-vepřový špíz
Celkový čas: | 69 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29609 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 128,2mg |
Draslík | 550,9mg |
Vláknina | 19,5mg |
Vitamín A | 92,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Tabasco, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Ananasovo-vepřový špíz postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na kostičky o rozměrech 3 x 3 cm, osolíme, slaninu pokrájíme na plátky o síle 1 cm. |
2 | Ananas zbavíme slupky, nakrájíme na kolečka a tři z nich rozkrájíme na menší kousky. |
3 | Olej smícháme s tabascem, do vzniklé marinády vložíme pokrájené maso a 30 minut marinujeme. |
4 | Na špízovací jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a ananas. |
5 | Grilujeme 9 minut nad rozžhaveným uhlím. |
Poznámka
Servírujeme teplé.