Kachna na jablkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna na jablkách
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29610 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
1500 g | Jablka |
1800 g | Kachna mražená |
125 g | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Strouhanka |
3 špetka | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
100 ml | Vývar drůbeží |
50 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 33,5mg |
Draslík | 293,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Strouhanka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna na jablkách postup přípravy receptu:
1 | Šunku pokrájíme na větší kousky. |
2 | 25 g másla rozpálíme a orestujeme na něm šunku. |
3 | 3 jablka oloupeme a pokrájíme na menší kousky, smícháme s restovanou šunkou a strouhankou. Osolíme a opepříme. |
4 | Vzniklou nádivkou naplníme kachnu, potřeme máslem, osolíme a opepříme. Pečeme 60 minut při 225°C. |
5 | Zbytek jablek oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na menší kousky, potřeme zbylým máslem a dáme péct do trouby. |
6 | Pečenou kachnu odložíme do tepla, vypečenou šťávu slijeme, zředíme vývarem a přimícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu. |
7 | Kachnu servírujeme na pečených jablkách, přelitou omáčkou. |