Čatní z fíků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čatní z fíků
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29611 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
180 g | Cibule |
275 g | Cukr moučkový |
1000 g | Fíky čerstvé |
1 špetka | Hřebíček mletý |
150 g | Hrozinky |
60 g | Jablka |
1 špetka | Koriandr čerstvý |
1 špetka | Muškátový oříšek |
300 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
6 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 636,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Fíky čerstvé, Hřebíček mletý, Hrozinky, Jablka, Koriandr čerstvý, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čatní z fíků postup přípravy receptu:
1 | Zázvor nastrouháme, smícháme s rozčtvrcenými fíky a pokrájeným jablkem.Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Vše nasypeme do hrnce, přidáme hrozinky, cukr, ocet, koření a sůl. |
3 | Na mírném plameni vaříme 60 minut. |
4 | Uvařené čatní nalijeme do vyvařených sklenic, necháme vystydnout a poté zavřeme víčky. |