Recept

Sněhový koláč s třešněmi

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29612

Ingredience

125 g Cukr krupice
250 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
20 ml Sherry brandy
1 špetka Sůl
750 g Třešně
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 993kJ
19% Sacharidy 69 g
20% Tuky 15 g
10% Sodík 193 mg
30% Bílkoviny 17 g

Sněhový koláč s třešněmi postup přípravy receptu:

1

Třešně omyjeme, pár jich odložíme stranou na pozdější ozdobení koláče. Zbytek vypeckujeme, dáme do misky a zalijeme sherry.

2

Mouku smícháme se solí a 110 g cukru, postupně vmícháme 4 vejce a 2 žloutky.

3

Do těsta přimícháme po lžících mléko, množství přizpůsobíme konsistenci těsta, které má být řídké, nikoliv příliš tekuté.

4

Zapékací formu vytřeme máslem, dno vyložíme naloženými třešněmi v sherry, zalijeme těstem.

5

Povrch těsta poklademe kousky zbylého másla. Pečeme při 200 °C 35 minut.

6

Bílky mezitím vyšleháme v tuhý sníh, přimícháme zbytek cukru.

7

Mírně vychladlý koláč zalijeme bílkovým sněhem a necháme ještě chvilku zapéct v troubě.

8

Ozdobíme zbytkem třešní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept