Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29617
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
45 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Špenát listový čerstvý
60 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
115 g Sýr Čedar
60 g Sýr Parmezán
500 g Treska aljašská
150 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 128kJ
6% Sacharidy 23 g
36% Tuky 27 g
49% Sodík 973 mg
76% Bílkoviny 42 g

Mornay z tresky postup přípravy receptu:

1

Omyté filety z tresky vložíme do hlubší pánve a zalijeme je vývarem (nebo vodou) a mlékem. Pod pokličkou zvolna pošírujeme 6-8 minut. Potom filety vyjmeme na talíř a necháme na teplém místě. Vývar nevyléváme.

2

V kastrolu zpěníme máslo, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar z ryby, směs mícháme do zhoustnutí na hladkou omáčku. Přidáme nastrouhaný čedar a mícháme, až se rozpustí. Podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.

3

Omytý špenát vložíme do kastrolu, přiklopíme pokličkou a podusíme asi 1 minutu. Okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem.

4

Podušený špenát vyklopíme do máslem vymazané zapékací mísy. Na špenát položíme tresku a zalijeme ji sýrovou omáčkou.

5

Strouhanku smícháme s nasekanou petrželkou a nastrouhaným parmezánem. Směsí posypeme omáčku, mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme do zezlátnutí krusty.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept