Recept

Křepelčí bujon s cibulkou a masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29619
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Křepelčí studený bujon [29586]
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 špetka Hřebíček mletý
4 ks Jalovec
1 kg Křepelka
200 g Kuřecí křídla
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
2 špetka Nové koření mleté
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
150 g Petržel kořen
150 g Pórek
0,5 dl Rakytníková šťáva
0,5 polévková lžíce Sůl
0,5 dl Víno madeira
5 dl Víno portské
7 dl Voda pitná
Křepelčí bujon s cibulkou a masem
150 g Cibule perlová
150 g Kompot ananasový
100 g Křepelka

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 993 kcal
Kilojoule 4 154kJ
17% Sacharidy 62 g
194% Tuky 146 g
25% Sodík 494 mg
135% Bílkoviny 76 g

Křepelčí bujon s cibulkou a masem postup přípravy receptu:

1

Malé nakládané perlové cibulky scedíme. Uvařené křepelčí maso z bujonu pokrájíme na kostičky. Ananas (kompot) scedíme. Vše dáme do jedné mísy a promícháme. Směs rozdělíme do talířů, zalijeme studeným křepelčím bujonem (1 litr) a podáváme.

2

Křepelčí studený bujon [29586]:

3

Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.

4

Přidáme omytou nať petržele a celeru, větvičky svážeme, 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.

5

Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.

6

Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

7

Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept