Ožehnuté hovězí s pomeranči a chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ožehnuté hovězí s pomeranči a chilli
Ožehnuté hovězí s pomeranči a chilli
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2962 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
500 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Pomerančová šťáva |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 426,0mg |
Vláknina | 439,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Pomerančová šťáva, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ožehnuté hovězí s pomeranči a chilli postup přípravy receptu:
1 | Všechny suroviny smícháme na marinádu, důkladně jí maso potřeme, zabalíme do mikroténu a dáme přes noc do lednice. |
2 | Maso osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na grilu. |
3 | Během grilování potíráme marinádou. |
4 | Upečené maso nakrájíme na tenké plátky. |