Recept

Pečený losos s okurkovo-koprovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 29621

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice dijonská
250 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
600 g Losos - filety
0,5 ks Okurka salátová
2 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 007kJ
2% Sacharidy 6 g
12% Tuky 9 g
16% Sodík 326 mg
58% Bílkoviny 33 g

Pečený losos s okurkovo-koprovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omytou okurku nakrájíme na kostičky, vsypeme do sítka, osolíme a necháme nad mísou asi 1 hodinu stát. Potom okurku propláchneme studenou vodou a osušíme.

2

Jogurt smícháme s hořčicí, nadrobno nakrájenou cibulkou, nasekaným koprem a okurkou. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.

3

Omyté filety z lososa urovnáme do pekáčku, potřeme olejem, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 8-10 minut. Vyjmeme z trouby a vypečenou šťávu vmícháme do připravené omáčky.

4

Lososa upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept