Pečený losos s okurkovo-koprovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený losos s okurkovo-koprovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 29621 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice dijonská |
250 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
600 g | Losos - filety |
0,5 ks | Okurka salátová |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 86,1mg |
Draslík | 699,7mg |
Vláknina | 974,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Losos - filety, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený losos s okurkovo-koprovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omytou okurku nakrájíme na kostičky, vsypeme do sítka, osolíme a necháme nad mísou asi 1 hodinu stát. Potom okurku propláchneme studenou vodou a osušíme. |
2 | Jogurt smícháme s hořčicí, nadrobno nakrájenou cibulkou, nasekaným koprem a okurkou. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Omyté filety z lososa urovnáme do pekáčku, potřeme olejem, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 8-10 minut. Vyjmeme z trouby a vypečenou šťávu vmícháme do připravené omáčky. |
4 | Lososa upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. |