Makrela s okurkovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela s okurkovým salátem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 29625 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Hořčice dijonská |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
4 ks | Makrela obecná |
1 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 357,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Paprikové lusky čerstvé, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Makrela obecná, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela s okurkovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Omytou okurku nakrájíme škrabkou na dlouhé, tenké proužky. Vložíme do mísy a promícháme s nasekanou šalotkou, koprem a očištěnou, nadrobno nakrájenou paprikou. |
2 | Citronovou šťávu prošleháme s hořčicí a olivovým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme, nalijeme na salát a zlehka promícháme. |
3 | Do kůže očištěných makrel nařízneme šikmo 2 zářezy. Na rozehřátém grilu ryby grilujeme z jedné strany 5 minut, obrátíme a grilujeme ještě 4 minuty. |
4 | Makrely podáváme horké s okurkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené nové brambory. |