Recept

Makrela s okurkovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 29625
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Hořčice dijonská
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
4 ks Makrela obecná
1 ks Okurka salátová
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 097kJ
4% Sacharidy 13 g
62% Tuky 46 g
10% Sodík 202 mg
125% Bílkoviny 70 g

Makrela s okurkovým salátem postup přípravy receptu:

1

Omytou okurku nakrájíme škrabkou na dlouhé, tenké proužky. Vložíme do mísy a promícháme s nasekanou šalotkou, koprem a očištěnou, nadrobno nakrájenou paprikou.

2

Citronovou šťávu prošleháme s hořčicí a olivovým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme, nalijeme na salát a zlehka promícháme.

3

Do kůže očištěných makrel nařízneme šikmo 2 zářezy. Na rozehřátém grilu ryby grilujeme z jedné strany 5 minut, obrátíme a grilujeme ještě 4 minuty.

4

Makrely podáváme horké s okurkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené nové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept