Jednoduchý recept

Rumová bábovka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 101 minut
Doba přípravy: 85 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29628

Ingredience

350 g Cukr krupice
10 g Cukr moučkový
15 g Droždí
200 g Džem meruňkový
60 g Hrozinky
100 ml Mléko polotučné
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
30 ml Rum
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
550 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 645kJ
21% Sacharidy 74 g
11% Tuky 8 g
13% Sodík 267 mg
10% Bílkoviny 6 g

Rumová bábovka postup přípravy receptu:

1

Mléko mírně ohřejeme, smícháme se solí, droždím, moučkovým cukrem a vejci. Postupně přisypeme mouku a vypracujeme těsto, které ručně dobře prohněteme.

2

Máslo pokrájíme na drobné kousky a položíme na povrch těsta. Hotové těsto necháme 35 minut odpočívat na teplém místě.

3

Hrozinky namočíme do rumu a vmícháme do těsta, lehce zapracujeme i s kousky másla.

4

Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a necháme kynout dalších 40 minut. Bábovku pečeme při 190 °C 15 minut.

5

Cukr rozpustíme ve 500 ml vody a povaříme 20 vteřin. Necháme vystydnout a přilijeme rum.

6

Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a přeléváme cukrovým sirupem tak, aby se těsto dobře nasáklo.

7

Džem rozehřejeme s 50 ml vody a vzniklou směsí potřeme povrch bábovky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept