Rumová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 101 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumová bábovka
Celkový čas: | 101 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 85 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29628 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
350 g | Cukr krupice |
10 g | Cukr moučkový |
15 g | Droždí |
200 g | Džem meruňkový |
60 g | Hrozinky |
80 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Rum |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
550 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 59,7mg |
Draslík | 100,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Hrozinky, Rum, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rumová bábovka postup přípravy receptu:
1 | Mléko mírně ohřejeme, smícháme se solí, droždím, moučkovým cukrem a vejci. Postupně přisypeme mouku a vypracujeme těsto, které ručně dobře prohněteme. |
2 | Máslo pokrájíme na drobné kousky a položíme na povrch těsta. Hotové těsto necháme 35 minut odpočívat na teplém místě. |
3 | Hrozinky namočíme do rumu a vmícháme do těsta, lehce zapracujeme i s kousky másla. |
4 | Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a necháme kynout dalších 40 minut. Bábovku pečeme při 190 °C 15 minut. |
5 | Cukr rozpustíme ve 500 ml vody a povaříme 20 vteřin. Necháme vystydnout a přilijeme rum. |
6 | Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a přeléváme cukrovým sirupem tak, aby se těsto dobře nasáklo. |
7 | Džem rozehřejeme s 50 ml vody a vzniklou směsí potřeme povrch bábovky. |