Nepovedený koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nepovedený koláč
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29631 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
140 g | Máslo čerstvé |
210 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Rum |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 273,3mg |
Draslík | 78,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nepovedený koláč postup přípravy receptu:
1 | 110 g másla necháme rozpustit. |
2 | Žloutky smícháme s moučkovým cukrem, šleháme do bílé pěny, postupně vmícháme 190 g mouky, vlažné máslo a rum. |
3 | Bílky osolíme a ušleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. |
4 | Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a pečeme při 190 °C 45 minut. |
5 | Upečený koláč necháme vychladnout, poté servírujeme. |