Fíkový biskupský chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 123 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fíkový biskupský chlebíček
Celkový čas: | 123 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 48 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29633 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
200 ml | Čaj černý |
125 g | Cukr moučkový |
20 g | Fíky čerstvé |
15 g | Hrozinky |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
110 g | Máslo čerstvé |
170 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 144,7mg |
Draslík | 280,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Fíky čerstvé, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj černý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fíkový biskupský chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Formu na chlebíček vyložíme papírem na pečení potřeným máslem. |
2 | Fíky a hrozinky namočíme na 60 minut do horkého čaje. Poté slijeme a smícháme s moukou a kypřícím práškem. |
3 | Máslo smícháme s cukrem, postupně všleháme vejce. Obě směsi vmícháme dohromady a nalijeme do formy. Pečeme při 230 °C 8 minut, poté teplotu snížíme na 175 °C a pečeme ještě 40 minut. |