Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 29634

Ingredience

100 g Cukr moučkový
200 g Fondán
40 ml Griotka
80 g Kandovaná pomerančová kůra
6 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle
100 g Med včelí
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Skořice mletá
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 883 kcal
Kilojoule 3 694kJ
44% Sacharidy 157 g
27% Tuky 20 g
3% Sodík 56 mg
27% Bílkoviny 15 g

Lebkuchen postup přípravy receptu:

1

Med krátce povaříme s cukrem. Směs nalijeme do mísy, smícháme s moukou, nasekanými mandlemi, skořicí, kypřicím práškem, žloutky a kandovaným pomerančem. Těsto necháme odležet 120 minut.

2

Těsto vyválíme na silný plát, vykrajujeme tyčky o velikosti 3 x 6 cm, přeskládáme je na pomoučený plech a pečeme při 180 °C 30 minut.

3

Fondán necháme rozehřát, smícháme s griotkou a a vzniklou směsí polijeme upečené perníčky.

4

Necháme vystydnout a poté naskládáme do plechovky na cukroví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept