Platýs v marinádě escabéche - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýs v marinádě escabéche
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29638 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
240 g | Cibule červená |
20 g | Hrozinky |
40 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
30 g | Oříšky piniové |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Platýz - filety |
2 špetka | Skořice mletá |
2 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 654,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hrozinky, Ocet vinný, Olej arašídový (podzemnicový), Oříšky piniové, Platýz - filety, Skořice mletá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýs v marinádě escabéche postup přípravy receptu:
1 | Filety z platýse osmahneme na rozpáleném oleji. |
2 | Vyjmeme z pánve, osolíme, opepříme a posypeme sekanými piniemi a hrozinkami. |
3 | Na oleji v pánvi osmahneme na kolečka pokrájenou cibuli, přidáme bobkové listy. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a octem. Přisypeme skořici. Chvilku podusíme a poté nalijeme na rybu. |
4 | Necháme odležet 8 hodin, poté vychlazené podáváme. |