Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29639
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Křepelčí studený bujon [29586]
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 špetka Hřebíček mletý
4 ks Jalovec
1 kg Křepelka
200 g Kuřecí křídla
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
2 špetka Nové koření mleté
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
150 g Petržel kořen
150 g Pórek
0,5 dl Rakytníková šťáva
0,5 polévková lžíce Sůl
0,5 dl Víno madeira
5 dl Víno portské
7 dl Voda pitná
Silný bažantí bujon
300 g Bažantí prsa
2 cl Hruškovice
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,040 kcal
Kilojoule 4 351kJ
14% Sacharidy 52 g
196% Tuky 147 g
27% Sodík 539 mg
161% Bílkoviny 91 g

Silný bažantí bujon postup přípravy receptu:

1

Omytá bažantí prsa pokrájíme na plátky a přidáme do křepelčího bujonu. Přidáme 2cl hruškovice a pomalu vaříme 20 minut.

2

Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh. Před dovařením lžicí vykrojíme ze sněhu noky a opatrně je dáme do vařící polévky.

3

Nemícháme, vaříme je asi 3 - 5 minut, až ztuhnou. Pak bujon podáváme. Křepelčí studený bujon [29586]:

4

Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.

5

Přidáme omytou nať petržele a celeru, větvičky svážeme, 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.

6

Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.

7

Maso obereme, pokrájíme a můžeme použít do různých polévek.

8

Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept