Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 29640

Ingredience

50 g Chléb konzumní
150 g Hrozinky
50 ml Olej olivový
150 g Oříšky piniové
2 špetka Pepř černý mletý
150 g Pomeranče
1000 g Sardinka obecná
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 849 kcal
Kilojoule 3 551kJ
13% Sacharidy 46 g
88% Tuky 66 g
6% Sodík 121 mg
101% Bílkoviny 57 g

Sicilské sardinky postup přípravy receptu:

1

Hrozinky namočíme do teplé vody.

2

Sardinky omyjeme, odkrojíme jim hlavy a ocásky. Rozpůlíme na 2 filety.

3

Zapékací mísu vytřeme olejem, naskládáme do ní vedle sebe sardinkové filety.

4

Chlebovou střídku osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a hrozinky. Přimícháme pinie.

5

Pomeranče vymačkáme, šťávou zalijeme maso v pekáčku, osolíme, opepříme. Pokapeme olivovým olejem, okraje ozdobíme plátky pomeranče, posypeme chlebovou střídkou.

6

Pečeme při 180 °C 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept