Sicilské sardinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sicilské sardinky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29640 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Chléb konzumní |
150 g | Hrozinky |
50 ml | Olej olivový |
150 g | Oříšky piniové |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pomeranče |
1000 g | Sardinka obecná |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 574,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Oříšky piniové, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sicilské sardinky postup přípravy receptu:
1 | Hrozinky namočíme do teplé vody. |
2 | Sardinky omyjeme, odkrojíme jim hlavy a ocásky. Rozpůlíme na 2 filety. |
3 | Zapékací mísu vytřeme olejem, naskládáme do ní vedle sebe sardinkové filety. |
4 | Chlebovou střídku osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a hrozinky. Přimícháme pinie. |
5 | Pomeranče vymačkáme, šťávou zalijeme maso v pekáčku, osolíme, opepříme. Pokapeme olivovým olejem, okraje ozdobíme plátky pomeranče, posypeme chlebovou střídkou. |
6 | Pečeme při 180 °C 15 minut. |
Velmi chutné sardinky