Vepřové klobásy na fazolích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové klobásy na fazolích
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29642 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé sterilované |
3 polévková lžíce | Kečup |
8 ks | Klobása vepřová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
75 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 148,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Fazole bílé sterilované, Klobása vepřová, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové klobásy na fazolích postup přípravy receptu:
1 | Vepřové klobásky osmažíme na pánvi nebo opečeme pod grilem dozlatova. |
2 | Ve vyšší pánvi na rozehřátém oleji osmahneme za stálého míchání oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, celer a česnek. Přilijeme víno a když se odpaří, přidáme rajčata i se šťávou. Vmícháme kečup a papriku, osolíme, opepříme a bez pokličky zlehka povaříme asi 20 minut do zhoustnutí. |
3 | Nakonec vmícháme scezené fazole, opečené klobásy a vše prohříváme asi 10 minut. |
4 | Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou. |
vypada to lakave
nadhera