Zeleninová polévka servírovaná v kokosu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka servírovaná v kokosu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29643 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
60 g | Kiwi |
2 ks | Kokos čerstvý |
90 g | Mango |
50 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
750 ml | Vývar drůbeží |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 34,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 97g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kokos čerstvý, Mango, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka servírovaná v kokosu postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme obojí na drobnější kousky a necháme osmahnout na rozpáleném másle. |
2 | Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky. |
3 | Smažící se cibuli s česnekem zalijeme vývarem a přidáme brambory. |
4 | Vaříme 20 minut. |
5 | Uvařené brambory rozmixujeme ve vývaru, přidáme smetanu a nasekanou pažitku. Osolíme, opepříme a necháme vychladit. |
6 | Kokosové ořechy rozpůlíme, část dužiny vydlabeme a přidáme do polévky, tu po vychlazení servírujeme v kokosových skořápkách. |
7 | Ozdobíme čerstvým ovocem. |