Vánoční chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční chléb
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29645 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
125 g | Cukr moučkový |
15 g | Droždí sušené |
250 g | Hrozinky |
125 g | Kandovaná pomerančová kůra |
125 g | Křížaly (sušená jablka) |
100 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka mandlová |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g | Ořechy lískové |
6 g | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 136g |
---|---|
Cholesterol | 214,0mg |
Draslík | 922,5mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí sušené, Hrozinky, Křížaly (sušená jablka), Ořechy lískové, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mouka mandlová, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční chléb postup přípravy receptu:
1 | Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme změklé máslo, skořici a sůl. Na závěr vmícháme droždí. |
2 | Přisypeme hrozinky, mandlový prášek, křížaly, oříšky a kandovanou pomerančovou kůru. |
3 | Dobře promícháme. |
4 | Zapékací formu na chlebíček vyložíme papírem a naplníme těstem. |
5 | Pečeme při 175 °C 75 minut. |
6 | Upečený chléb necháme zcela vystydnout, poté vyklopíme z formy a pokrájíme na plátky. |