Španělská Fabada - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská Fabada
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 29647 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
800 g | Fazole bílé sterilované |
250 g | Klobása Chorizo |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Šafrán |
250 g | Salám jemný |
250 g | Slanina vepřová |
60 ml | Víno červené |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 147,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Fazole bílé sterilované, Salám jemný, Slanina vepřová, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělská Fabada postup přípravy receptu:
1 | Klobásu, salám a slaninu nakrájíme na kousky a smažíme ve větší pánvi na oleji asi 2 minuty za stálého míchání. Přilijeme červené víno a necháme 2-3 minuty probublávat. |
2 | Potom vmícháme scezené fazole, šafrán, bobkový list a přilijeme vývar. Zvolna povaříme asi 30 minut. |
3 | Ihned podáváme. |