Recept

Papriky s pomazánkou z tresky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 29648
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
5 g Majoránka
200 ml Mléko polotučné
4 g Muškátový oříšek
20 ml Olej olivový
1200 g Paprika červená
2 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
60 ml Protlak rajčatový
10 g Škrob jemný kukuřičný gustin
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
300 g Treska aljašská
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 849kJ
8% Sacharidy 28 g
29% Tuky 22 g
17% Sodík 340 mg
40% Bílkoviny 22 g

Papriky s pomazánkou z tresky postup přípravy receptu:

1

Tresku povaříme s mlékem a lžící olivového oleje. Uvařené maso vyjmeme a necháme okapat. Poté rozmačkáme vidličkou, osolíme a opepříme dle chuti.

2

Papriky omyjeme, seřízneme na vršku a vydlabeme semínka. Propláchneme a necháme okapat.

3

Česnek a petrželku nasekáme na drobné kousky a smícháme s tresčí pomazánkou.Směsí naplníme vydlabané papriky.

4

Papriky naskládáme do zapékací mísy, zalijeme 150 ml vývaru a pečeme 25 minut při 200 °C. Občas přelijeme vývarem.

5

Rajčatový protlak smícháme se škrobem, zbytkem vývaru, majoránkou a muškátovým oříškem.

6

Uvedeme k varu a vaříme 2 minuty, poté přilijeme smetanu.

7

Zapečené papriky servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept