Papriky s pomazánkou z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky s pomazánkou z tresky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29648 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 g | Majoránka |
200 ml | Mléko polotučné |
4 g | Muškátový oříšek |
20 ml | Olej olivový |
1200 g | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
60 ml | Protlak rajčatový |
10 g | Škrob jemný kukuřičný gustin |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
300 g | Treska aljašská |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 984,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 389,5mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majoránka, Muškátový oříšek, Paprika červená, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Škrob jemný kukuřičný gustin, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky s pomazánkou z tresky postup přípravy receptu:
1 | Tresku povaříme s mlékem a lžící olivového oleje. Uvařené maso vyjmeme a necháme okapat. Poté rozmačkáme vidličkou, osolíme a opepříme dle chuti. |
2 | Papriky omyjeme, seřízneme na vršku a vydlabeme semínka. Propláchneme a necháme okapat. |
3 | Česnek a petrželku nasekáme na drobné kousky a smícháme s tresčí pomazánkou.Směsí naplníme vydlabané papriky. |
4 | Papriky naskládáme do zapékací mísy, zalijeme 150 ml vývaru a pečeme 25 minut při 200 °C. Občas přelijeme vývarem. |
5 | Rajčatový protlak smícháme se škrobem, zbytkem vývaru, majoránkou a muškátovým oříškem. |
6 | Uvedeme k varu a vaříme 2 minuty, poté přilijeme smetanu. |
7 | Zapečené papriky servírujeme přelité omáčkou. |