Recept

Špenátový koláč s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29653
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
600 g Špenát listový čerstvý
2 špetka Sůl
300 g Telecí kýta
400 g Těsto na pizzu
8 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová panenka
30 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 537kJ
2% Sacharidy 6 g
40% Tuky 30 g
32% Sodík 637 mg
75% Bílkoviny 42 g

Špenátový koláč s vejci postup přípravy receptu:

1

Česnek a šalotku oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Špenát spaříme ve vroucí vodě.

2

5 vajec uvaříme natvrdo, poté necháme vystydnout a oloupeme skořápky.

3

Maso umeleme, smícháme s česnekem, šalotkou, muškátovým oříškem. Osolíme a opepříme. Přilijeme víno.

4

Máslo rozehřejeme a podusíme na něm špenát.

5

Zapékací formu vyložíme plátem vyváleného těsta. Naplníme vrstvou špenátu a vrstvou masové nádivky. Nakonec do nádivky vmáčkneme vejce.

6

Smetanu smícháme s 2 žloutky a 1 vejcem, směsí pokryjeme povrch koláče. Osolíme a opepříme. Pečeme při 180 °C 45 minut.

7

Servírujeme vlažné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept