Jednoduchý recept

Brambory á la sarladaise

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 29657

Ingredience

1000 g Brambory
90 g Hříbky čerstvé
6 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 592kJ
6% Sacharidy 23 g
6% Tuky 4 g
2% Sodík 33 mg
9% Bílkoviny 5 g

Brambory á la sarladaise postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, namočíme do studené vody a uvedeme k varu, poté ihned slijeme a necháme okapat.

2

Sádlo rozehřejeme na pánvi a rozprostřeme na něj plátky brambor.

3

Smažíme 40 minut, občas promícháme.

4

Přidáme utřený česnek a spařené pokrájené houby.

5

Smažíme dalších 20 minut.

6

Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept