Recept

Polévka z červené papriky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29658

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kg Rajčata
2 polévková lžíce Rýže jasmínová
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 133 kcal
Kilojoule 558kJ
6% Sacharidy 22 g
120% Tuky 90 g
5% Sodík 95 mg
7% Bílkoviny 4 g

Polévka z červené papriky postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olej a asi 2 min na něm orestujeme česnek, na kostičky nakrájenou papriku a nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhanou mrkev, nasekaný celer a oloupaná rajčata. Ochutíme šafránem a restujeme další 2 min.

2

Poté vmícháme rýži, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 5 min povaříme. Zalijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak a bazalku. Zakryté pak vaříme další 1 hodinu. Dochutíme solí a pepřem.

3

Polévku rozmixujeme, pyré vlijeme zpět do hrnce a za stálého míchání přivedeme téměř k varu. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept