Polévka z červené papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z červené papriky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 29658 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kg | Rajčata |
2 polévková lžíce | Rýže jasmínová |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 770,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rýže jasmínová, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z červené papriky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej a asi 2 min na něm orestujeme česnek, na kostičky nakrájenou papriku a nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhanou mrkev, nasekaný celer a oloupaná rajčata. Ochutíme šafránem a restujeme další 2 min. |
2 | Poté vmícháme rýži, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 5 min povaříme. Zalijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak a bazalku. Zakryté pak vaříme další 1 hodinu. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Polévku rozmixujeme, pyré vlijeme zpět do hrnce a za stálého míchání přivedeme téměř k varu. Ihned podáváme. |