Topinambur na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Topinambur na smetaně
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29659 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
120 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
750 g | Topinambury |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 83,3mg |
Draslík | 38,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Topinambury mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Topinambur na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Topinambury oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka. Ta povaříme 15 minut ve vroucí osolené vodě. Poté slijeme a necháme okapat. |
2 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. |
3 | Máslo rozpálíme a osmahneme na něm cibuli a poté i topinambury. |
4 | Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Přiklopené dusíme 25 minut. |
5 | Dle potřeby doléváme smetanu. |
6 | Před servírováním posypeme sekanou petrželí. |