Ledová polévka s rajčaty a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledová polévka s rajčaty a paprikou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29661 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 hrnek | Citronová šťáva |
2 ks | Okurka salátová |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
750 ml | Rajčatová šťáva |
6 kávová lžička | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 918,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Okurka salátová, Paprika zelená, Pepř cayenský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Rajčatová šťáva, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledová polévka s rajčaty a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Jednu papriku, okurku a cibuli najemno rozmixujeme. Přidáme konzervovaná rajčata a znovu promixujeme. Směs vlijeme do mísy, vmícháme citronovou a rajčatovou šťávu, ochutíme pepřem, solí a necháme důkladně vychladit. |
2 | Zbytek zeleniny najemno nakrájíme, rozdělíme do misek a uchováme v chladu. Do každé misky před podáváním vložíme dvě kostky ledu, přelijeme polévkou, ozdobíme smetanou, krutony a petrželkou. |