Šunkové závitky s kiwi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkové závitky s kiwi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29664 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
60 g | Cibule |
140 g | Kiwi |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Škrob jemný kukuřičný gustin |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
4 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 202,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Škrob jemný kukuřičný gustin, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkové závitky s kiwi postup přípravy receptu:
1 | Cibuli zbavíme slupek, pokrájíme na drobnější kousky a dáme restovat. Zaprášíme moukou a necháme ztmavnout. Poté podlijeme bílým vínem a dobře promícháme. Osolíme, opepříme a vmícháme sekané bylinky. |
2 | Povaříme 10 minut. |
3 | Omáčku propasírujeme přes sítko, přilijeme madeirské víno a vmícháme škrob. Kiwi oloupeme a rozčtvrtíme. |
4 | Šunku srolujeme, naskládáme do zapékací mísy, obložíme kousky kiwi a zalijeme omáčkou. Zakryté alobalem pečeme při 150 °C 15 minut. |
5 | Před servírování dobře opepříme. |