Jelítka ze špenátu a králičího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelítka ze špenátu a králičího masa
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29665 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bránice |
1 špetka | Koriandr čerstvý |
500 g | Králík hřbet |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Skořice mletá |
250 g | Slanina vepřová |
250 g | Špenát listový čerstvý |
30 g | Strouhanka |
150 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 81,1mg |
Draslík | 668,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 10,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Muškátový oříšek, Rajčata, Skořice mletá, Slanina vepřová, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bránice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králík hřbet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jelítka ze špenátu a králičího masa postup přípravy receptu:
1 | Maso a slaninu pokrájíme na malé kousky, smícháme s kořením a strouhankou. Osolíme a opepříme. Maso necháme odpočinout v chladu cca 3 hodiny. |
2 | Špenát propláchneme a necháme 5 minut povařit ve vroucí vodě. |
3 | Bránici propláchneme, rozprostřeme na pracovní plochu, pokrájíme na 8 částí. |
4 | Na každý kousek bránice dáme masovou směs, přidáme špenát, sekanou petržel a pevně zamotáme do tvaru zploštělé koule. |
5 | Máslo rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm 15 minut jelítka. |