Krůtí řízky s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 140 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29666 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
600 g | Krůtí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
40 ml | Olej olivový |
140 g | Paprika červená |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 248,7mg |
Draslík | 761,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí prsa, Muškátový oříšek, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme, opepříme, naklepeme a posypeme mletou paprikou. Zakápneme olivovým olejem a necháme odležet 2 hodiny. |
2 | Rajčata a papriky zbavíme jádřinců, dužinu pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. |
3 | Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme pokrájené papriky a dusíme do změknutí. |
4 | Poté přidáme rajčata. Osolíme a opepříme, podlijeme vínem. Dusíme do změknutí zeleniny. |
5 | Přilijeme zakysanou smetanu, žloutky a muškátový oříšek. |
6 | Maso osmahneme na rozpáleném másle, poté přendáme do omáčky a dusíme do změknutí. |