Recept

Krůtí řízky s rajčatovou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 140 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29666
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Cibule
600 g Krůtí prsa
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
40 ml Olej olivový
140 g Paprika červená
2 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 283kJ
3% Sacharidy 9 g
50% Tuky 37 g
11% Sodík 224 mg
68% Bílkoviny 38 g

Krůtí řízky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme, opepříme, naklepeme a posypeme mletou paprikou. Zakápneme olivovým olejem a necháme odležet 2 hodiny.

2

Rajčata a papriky zbavíme jádřinců, dužinu pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.

3

Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme pokrájené papriky a dusíme do změknutí.

4

Poté přidáme rajčata. Osolíme a opepříme, podlijeme vínem. Dusíme do změknutí zeleniny.

5

Přilijeme zakysanou smetanu, žloutky a muškátový oříšek.

6

Maso osmahneme na rozpáleném másle, poté přendáme do omáčky a dusíme do změknutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept