Recept

Kuřecí frikasé s olivami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29667

Ingredience

125 g Anglická slanina
150 g Ančovičky konzervované
1 ks Bobkový list
50 g Játra kuřecí
25 g Kapary
1500 g Kuře
50 g Kuřecí srdíčka
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Olivy zelené
6 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
70 g Pomeranče
60 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
300 ml Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 942 kcal
Kilojoule 3 940kJ
3% Sacharidy 11 g
84% Tuky 63 g
109% Sodík 2 g
112% Bílkoviny 63 g

Kuřecí frikasé s olivami postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, osolíme a opepříme, odkrojíme volátko. Poklademe slaninou a dáme na hodinu péct při 180 °C.

2

Volátko pokrájíme na menší kousky, přidáme srdíčka a játra.

3

Anglickou slaninu pokrájíme na malé kousky, přidáme pokrájené ančovičky, nasekanou petržel a pažitku, kapary, 2/3 oliv a pokrájené vnitřnosti s voletem.

4

Směs osmahneme na pánvi, přidáme tymián a bobkový list. Zaprášíme moukou, přilijeme víno a vývar a necháme vařit.

5

Pečené kuře rozřízneme a zploštíme, přidáme do pánve ke směsi, přisypeme zbytek oliv.

6

Necháme podusit 10 minut z každé strany, poté zalijeme šťávou z pomeranče, necháme prohřát a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept