Kuřecí frikasé s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí frikasé s olivami
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29667 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Ančovičky konzervované |
125 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
50 g | Játra kuřecí |
25 g | Kapary |
1500 g | Kuře |
50 g | Kuřecí srdíčka |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Olivy zelené |
6 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
70 g | Pomeranče |
60 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 269,8mg |
Draslík | 795,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Anglická slanina, Bobkový list, Játra kuřecí, Kuře, Kuřecí srdíčka, Pažitka, Pomeranče, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí frikasé s olivami postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, osolíme a opepříme, odkrojíme volátko. Poklademe slaninou a dáme na hodinu péct při 180 °C. |
2 | Volátko pokrájíme na menší kousky, přidáme srdíčka a játra. |
3 | Anglickou slaninu pokrájíme na malé kousky, přidáme pokrájené ančovičky, nasekanou petržel a pažitku, kapary, 2/3 oliv a pokrájené vnitřnosti s voletem. |
4 | Směs osmahneme na pánvi, přidáme tymián a bobkový list. Zaprášíme moukou, přilijeme víno a vývar a necháme vařit. |
5 | Pečené kuře rozřízneme a zploštíme, přidáme do pánve ke směsi, přisypeme zbytek oliv. |
6 | Necháme podusit 10 minut z každé strany, poté zalijeme šťávou z pomeranče, necháme prohřát a ihned podáváme. |