Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29669

Ingredience

4 ks Citrony
100 g Cukr moučkový
100 ml Koňak Armaňak
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
1000 g Vepřová pečeně
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 987 kcal
Kilojoule 4 128kJ
10% Sacharidy 37 g
91% Tuky 68 g
10% Sodík 199 mg
73% Bílkoviny 41 g

Vepřové na citronu postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme, opepříme a prošpikujeme rozmarýnem. Zbytek rozmarýnu pokrájíme, smícháme s olejem a vínem a nalijeme do pekáčku. Maso v marinádě obalíme ze všech stran, poté ho dáme na mřížku do pekáče a pečeme 15 minut při 240 °C. Poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších 15 minut.

2

Z citronů vymačkáme šťávu, smícháme s cukrem a armaňakem. Směsí poléváme každých 5 minut pečeni. Pečeme celkem 50 minut.

3

Těsně před koncem pečení přidáme k masu na plátky pokrájené citrony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept