Recept

Sladkokyselé vepřové závitky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29671

Ingredience

2 ks Bobkový list
150 ml Calvados
1000 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
5 g Tymián čerstvý
600 g Vepřová pečeně
400 ml Vývar drůbeží
150 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 397kJ
4% Sacharidy 16 g
554% Tuky 416 g
17% Sodík 341 mg
33% Bílkoviny 19 g

Sladkokyselé vepřové závitky postup přípravy receptu:

1

Švestky namočíme na 60 minut do horkého vývaru. Mrkev oloupeme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit. Uvařenou mrkev rozmixujeme s 20 g másla a 50 ml vývaru.

2

Maso pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme, na každý plátek dáme 2 švestky a srolujeme. Závitky svážeme nití a osmahneme na zbytku rozpáleného másla. Necháme zezlátnout, poté přelijeme calvadosem a zapálíme. Přelijeme horkým vývarem. Přidáme sekané bylinky, bobkový list a dusíme 25 minut.

3

Hotové závitky vyjmeme z pánve, šťávu necháme trochu zhoustnout.

4

Závitky servírujeme s trochou mrkvového pyré, přelité šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept