Sladkokyselé vepřové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselé vepřové závitky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29671 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
150 ml | Calvados |
50 g | Máslo čerstvé |
1000 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
150 g | Švestky |
5 g | Tymián čerstvý |
600 g | Vepřová pečeně |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 82,0mg |
Draslík | 338,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Sůl, Švestky, Tymián čerstvý, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselé vepřové závitky postup přípravy receptu:
1 | Švestky namočíme na 60 minut do horkého vývaru. Mrkev oloupeme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit. Uvařenou mrkev rozmixujeme s 20 g másla a 50 ml vývaru. |
2 | Maso pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme, na každý plátek dáme 2 švestky a srolujeme. Závitky svážeme nití a osmahneme na zbytku rozpáleného másla. Necháme zezlátnout, poté přelijeme calvadosem a zapálíme. Přelijeme horkým vývarem. Přidáme sekané bylinky, bobkový list a dusíme 25 minut. |
3 | Hotové závitky vyjmeme z pánve, šťávu necháme trochu zhoustnout. |
4 | Závitky servírujeme s trochou mrkvového pyré, přelité šťávou. |