Vepřová plec s třešňovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 225 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec s třešňovou omáčkou
Celkový čas: | 225 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29672 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
75 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
2000 g | Třešně |
1000 g | Vepřová plec |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 142,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7g |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec s třešňovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso dobře omyjeme, prošpikujeme rozmarýnem a dáme marinovat na 120 minut do oleje s nasekaným rozmarýnem a pepřem. Poté maso pečeme 90 minut při 225 °C. Občas přelijeme vypečenou šťávou. Jakmile pečeně zezlátne, snížíme teplotu na 200 °C. |
2 | Třešně vypeckujeme a necháme 15 minut povařit, podlité 100 ml vody, šťávu osolíme a opepříme. |
3 | Třešně přidáme 15 minut před koncem pečení do pekáčku. |