Krůtí maso s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí maso s jablky
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29674 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
50 g | Cukr krupice |
1500 g | Jablka |
600 g | Krůtí prsa |
125 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Ocet jablečný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Skořice mletá |
2 špetka | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
4 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 981,3mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Krůtí prsa, Ocet jablečný, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí maso s jablky postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme a opepříme. Osmahneme na 75 g rozpáleného másla, poté podlijeme 1/4 octa a necháme 15 minut dusit. |
2 | Po 15 minutách přilijeme další čtvrtinu octa. Postup poté ještě jednou zopakujeme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokapeme citronovou šťávou. Přendáme do hrnce, podlijeme zbylým octem a 50 ml vody, osolíme, opepříme, přidáme skořici a zázvor. Zakryté necháme vařit 30 minut. |
3 | Maso podáváme pokrájené na plátky, obložené vařenými jablky a přelité šťávou z masa. |