Králík v myslivecké omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík v myslivecké omáčce
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29675 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Anglická slanina |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule perlová |
800 g | Králík |
70 ml | Malinová pálenka |
40 g | Máslo čerstvé |
12 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
30 ml | Protlak rajčatový |
120 g | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar drůbeží |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 187,4mg |
Draslík | 856,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 359,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Cibule perlová, Králík, Malinová pálenka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík v myslivecké omáčce postup přípravy receptu:
1 | Maso naporcujeme na menší části, osolíme, opepříme a osmahneme na polovině rozpáleného oleje s máslem. Osmažené maso vyjmeme, do hrnce přilijeme zbytek oleje, přidáme zbylé máslo. |
2 | Žampiony pokrájíme na plátky a dáme smažit do hrnce, přidáme rozkrájenou šalotku, zaprášíme moukou a smažíme 2 minuty. Do hrnce vrátíme maso, přilijeme pálenku, víno, přidáme bylinky, protlak a rozetřený česnek. |
3 | Vše zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. |
4 | Přivedeme k varu, zakryjeme a necháme péct při 220°C po dobu 30 minut. |
5 | Vsypeme pokrájenou slaninu a perlovou cibuli, poté pečeme ještě 30 minut. |
6 | Servírujeme posypané sekanou petrželí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.